Вкусни Панчеви гнезда
Картофите се сваряват и се обелват. Приготвя се картофено пюре, като картофите се намачкват с преса и към тях се прибавят маслото и сол на вкус...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо
Картофите се сваряват и се обелват. Приготвя се картофено пюре, като картофите се намачкват с преса и към тях се прибавят маслото и сол на вкус...
Каймата омесваме с подправката за кайма, солта и ориза. Правим малки кюфтенца и ги оставяме в чиния...
Омесва се каймата заедно с ориза, нарязаните на ситно лук и магданоз, яйцето и подправките...
Задушаваме лука в олиото, поставяме ориза и след като се задуши слагаме каймата...
Картофът се сварява до полуготовност и се намачква с вилица. Морковът и лукът се настъргват на дребно ренде или в блендер...
Картофите се сваряват и се настъргват на ренде. Добавят се настърганият кашкавал, шарената сол и ситно нарязаният магданоз...
Приготовлението на продуктите става едновременно. В тенджерка се слагат да се варят картофите, а в отделен съд се задушава каймата...
Пиперът се бели. Половината се нарежда на дъното на тавичка. Отгоре се настъргва малко кашкавал.
Преди години като правехме рула Стефани и останеше малко кайма, слагахме допълнително подправки и завивахме едно сварено яйце. Нарекохме изобретението - Глезла.
Приготвяме кюфтенцата, като замесваме каймата, с нарязан зелен лук и червена пиперка. Добавяме ориза...
Омесваме каймата и оформяме малки кюфтенца, които изпичаме на грил тиган или скара...
Телешката кайма се омесва с нарязания на ситно лук, яйцето и подправките. Разстила се върху домакинско фолио така, че да се получи правоъгълник...
Каймата се омесва с подправките и се разстила върху хартия за печене /предварително намазана с мазнина/...
Смесва се каймата с останалите продукти и се оформят малки кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват до готовност...
реклама