Питка за задушница
Тестото деля на 4 и точа кори. Една върху друга, олио и сирене между тях. Правя кифлички. Пека на 180 º.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия
Тестото деля на 4 и точа кори. Една върху друга, олио и сирене между тях. Правя кифлички. Пека на 180 º.
Пресейте брашното и размесете с маята. Затоплете млякото и водата. Смесете заедно със сол, захар, олио и кисело мляко.
Вкусен хляб с шупли отвътре и кора отвън. Мек и хрупкав едновременно. Втасва по-дълго от др. хлябове. Уникално вкусен.
Вкусен хляб с моцарела и ароматен сос, намазан отгоре. Ароматът на печено се носи из кухнята. Уникално вкусни. Още топли се хапват - моцарелата се е размекнала, ароматите от соса са придала страхотен вкус. По оригинална рецепта има и нарязан на ситно зелен лук към соса, който се маже върху хляба. Рецептата е на Вали-добър кулинар, от нейния канал.
Турска кухня. Закуска типична за турските домакини. В България също се приготвят. Стават бързо и са много вкусни. Банички - Цигар бюрек. Хрупкави отвън, меки от вътре.
Натрошаваме маята и заедно със захарта и 3 с.л брашно се слагат във водата. Оставя се да престои...
Меси се меко тесто, а оформянето е по желание. Аз всеки път ги оформям според момента. Хрумва ми на мига как да бъде формата.
Всичко се смесва и се оставя малко да втаса, добавя се спаначената смес и се пече. Става много вкусна бъркана пита.
Млякото се затопля и в него се добавят маята, разтворена в прясното мляко и захарта, солта, олиото...
В голяма купа се пресява брашното, към него се добавя маята, разтворена във водата със захарта и солта...
Меко тесто замесвам, после разделям на две и пека в две малки тавички. Сусам и печене!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | напред »
реклама
реклама