Запеканка с тиквички
Със сместа правя кюфтета във фурната, но днес реших да е в тавата директно за печене. Стана вкусно!
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо
Със сместа правя кюфтета във фурната, но днес реших да е в тавата директно за печене. Стана вкусно!
Във фурната се запичат поотделно патладжаните и тиквичките нарязани на колелца или на дълги филийки. След това сглобявам, правя заливка и допичам.
Накиснат 12-16 часа от предния ден. В тенджера под налягане добавям към нахута сол и останалите продукти, след сигнала готвя на среден огън 25 минути.
Наредени тиквичките и поръсени с кашкавала и подправките се запичат за кратко. Сервират се с млечно чеснов сос.
В купичка разбиваме 1 малко яйце, щипка сол, 5 с.л прясно мляко, 1 с.л олио с помощта на вилица...
В купичка слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втора купичка галетата и в трета брашното...
Тиквичките се гриловат и след това в съд се поднасят с кисело мляко и чесън в него.
Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд...
Измиваме зелето, почистваме и нарязваме на ситно. Посоляваме и добре намачкваме...
Отмерваме ½ ч.ч бисерен ориз и го измиваме под течаща вода много добре. В тенджерка на котлона слагаме 2 с.л. олио...
Патладжаните белим, нарязваме и посоляваме. Наливаме вода и оставяме за няколко минути да отделят горчивия сок...
Гуакамо́ле е ястие от мексиканската кухня. Представлява разядка (пюре или гъст сос) от пюрираната вътрешност на авокадо, и най-често с добавени лимонов сок и нарязани на ситно домати, лук и чушки.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | напред »
реклама