Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кюфтенца с бял сос

Кюфтенца с бял сос

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за кюфтенцата:
500 г кайма смес или телешка
100 г ориз
1 глава лук
няколко стръка магданоз
сол
черен пипер
1 яйце
брашно за овалване

за соса:
1 с.л. олио
1 с.л. масло
3 с.л. брашно
200 г кисело мляко
3 яйца
1 морков
сол
индийско орехче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтенца с бял сос

Омесва се каймата заедно с ориза, нарязаните на ситно лук и магданоз, яйцето и подправките. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се слагат да се готвят в тенджера с вряща вода. Когато оризът набъбне, кюфтенцата се изваждат от водата. В друг съд се загряват олиото и маслото и се слага настърганият на дребно ренде морков да се запържи. Добавя се предварително приготвената смес от яйцата, млякото и брашното като това става на слаб огън и при постоянно бъркане. Постепенно се добавя и бульонът от кюфтенцата. Бърка се до получаването на не много гъст сос, с който се сервират вече сварените кюфтенца.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтенца с бял сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама