Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Тиквен чийзкейк без печене
Тиквен чийзкейк без печене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
190 г обикновени бисквити
100 г масло
3 с.л. мед
150 г пълномаслена извара
400 г заквасена сметана
20 г желатин
300 г тиква
1 ванилия
Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендера. В купа се смесват с разтопеното масло и меда. Бисквитената смес се оформя като основа на тортата (в тортена форма със свалящи се стени) като хубаво се притиска, за да се получи блат. Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара, след което се пюрира, добавя се един от двата набъбнали и стопени желатина, подправя се с ванилия.
Белият крем се прави като се разбива хубаво изварата със захар на вкус и заквасената сметана докато се получи гладка смес. Към крема се добавя вторият желатин.
В охладената форма с бисквитена основа се изсипва първо белият крем, а върху него тиквената смес. С въртеливи леки движения с лъжица се правят леки вълни в тортата за да се постигнат красиви шарки от смесването на двата крема. Чийзкейкът се оставя поне 2-3 часа в хладилник, за да стегне хубаво желатинът.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквен чийзкейк без печене
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева