Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Патешко магре

Патешко магре

Разпечатай

от готварската книга на Ванеса Събкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. патешки гърди с кожа
пресен или сушен розмарин
червено вино с кисела жилка
200 мл. бял или зелен пипер
сол
олио
сладко от вишни
200 мл. портокалов фреш

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Патешко магре

Измиваме и почистваме патешките гърди от остатъците от пера по кожата, след което правим леки разрези отново по кожата. Поръсваме гърдите с пипера и солта от двете страни докато олиото се сгорещи с розмарина на тигана. Оставяме гърдите с кожата надолу в тигана за около 15-20 мин, когато добие розов цвят се завиват във фолио със стръкче розмарин и се прави запечатка на фурната в зависимост до каква степен искате да е опечено. Като се извадят се оставят да си починат и през това време се оставя сладкото да заври в дълбок съд с портокаловия фреш и виното. Готви се докато стане гъста текстурата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Патешко магре


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама