Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Патешко магре

Патешко магре

Разпечатай

от готварската книга на Ванеса Събкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. патешки гърди с кожа
пресен или сушен розмарин
червено вино с кисела жилка
200 мл. бял или зелен пипер
сол
олио
сладко от вишни
200 мл. портокалов фреш

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Патешко магре

Измиваме и почистваме патешките гърди от остатъците от пера по кожата, след което правим леки разрези отново по кожата. Поръсваме гърдите с пипера и солта от двете страни докато олиото се сгорещи с розмарина на тигана. Оставяме гърдите с кожата надолу в тигана за около 15-20 мин, когато добие розов цвят се завиват във фолио със стръкче розмарин и се прави запечатка на фурната в зависимост до каква степен искате да е опечено. Като се извадят се оставят да си починат и през това време се оставя сладкото да заври в дълбок съд с портокаловия фреш и виното. Готви се докато стане гъста текстурата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Патешко магре


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама