Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб с моцарела

Хляб с моцарела

Разпечатай

от готварската книга на Peti A

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За тестото:
200 г брашно + 1,2 с.л брашно за кваса
4 гр. суха мая
1 голямо яйце
80 мл топло прясно мляко
20 г захар
1 щипка сол
30 г меко краве масло

За чесновия сос:
2-3 скилидки чесън смачкан
1 ч.л захар
1 ч.л майонеза
1 разбито яйце
10 г меко краве масло

За пълнеж:
150 г моцарела – нарязана на тънки парченца.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хляб с моцарела

Размиваме маята в прясното мляко. Млякото трябва да е топличко. Вътре в него слагаме и захарта и 2 с.л брашно. Оставяме да шупне. В брашното правим кладенче и слагаме продуктите. Замесваме тесто. Оставяме на топло покрито с кърпа да втаса. Делим го на 4 топки. От всяка топка с точилка върху набрашнен плот се разточваме кръг. Така и с др. част от тестото. Редим в тава, покрита с хартия за печене.

По оригинална рецепта се оформя с ръце кръг с диаметър 24-25 см. - плосък кръг - хляб. Натискайки го с ръце или с точилката излиза и въздуха, мехурчетата от втасалото тесто. С нож не до края режем по вертикала и хоризонтала линии така че да се прекъснат. В прорезите мушкаме нарязани на тънко парченца моцарела. За чесновият сос всички съставки ги объркваме с в малка купичка. С четка мажем от соса върху хлебчетата. Печем в загрята на 180 гр. фурна. Ядем още топло.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Хляб с моцарела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама