Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Шоколадови сърца
Шоколадови сърца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет суха мая
200 мл топло прясно мляко
5 с.л. захар
щипка сол
2 яйца и 1 жълтък за намазване
650 г брашно
100 г течен шоколад
Маята се натрошава в половината прясно мляко с 1 с л захар и се оставя да шупне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса.
Разделя се втасалото тесто на 20 топчета. Всяко се разточва на елипса, намазваме с течен шоколад и навиваме на руло. Двата края се събират и притискат да не изтича шоколада. Срязва се през средата и обръщаме нагоре да се оформи сърце.
Нареждат се в намаслена тава и намазваме с разбития жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.
Вкусно и красиво за празника !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Шоколадови сърца
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева