Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта `Сиромашки` сарми

`Сиромашки` сарми

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. кълцано месо
500 гр. ориз
3-4 бр. стръка праз-лук
500 гр. лук
200 гр. сланина
млян черен пипер
червен пипер
чубрица
2 бр. зеленчуков бульон
зелеви листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА `Сиромашки` сарми

Приготвя се плънка, като се задушат нарязаните на малки парченца праз и лук в маста. Добавете кълцаното месо и нарязаната на парченца сланина. След като се позадушат, прибавете и ориза. Сложете подправките и зеленчуковите бульони. Сложете от готовата плънка във всеки зелев лист и завийте на сърма. Наредете ги в дълбока тенджера, долейте със зелев сок, затиснете ги отгоре с чиния. Варете на тих огън продължително. Преди да сервирате, запечете сармите в тава във фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


След като задушите лука и праза, може да позадушите и ориза, а месото да сложите на сурово и така да завиете сармите.



Ако желаете, може да сложите линк към `Сиромашки` сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама