Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта `Сиромашки` сарми
`Сиромашки` сарми

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. кълцано месо
500 гр. ориз
3-4 бр. стръка праз-лук
500 гр. лук
200 гр. сланина
млян черен пипер
червен пипер
чубрица
2 бр. зеленчуков бульон
зелеви листа
Приготвя се плънка, като се задушат нарязаните на малки парченца праз и лук в маста. Добавете кълцаното месо и нарязаната на парченца сланина. След като се позадушат, прибавете и ориза. Сложете подправките и зеленчуковите бульони. Сложете от готовата плънка във всеки зелев лист и завийте на сърма. Наредете ги в дълбока тенджера, долейте със зелев сок, затиснете ги отгоре с чиния. Варете на тих огън продължително. Преди да сервирате, запечете сармите в тава във фурната.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към `Сиромашки` сарми
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова