Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта `Сиромашки` сарми

`Сиромашки` сарми

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. кълцано месо
500 гр. ориз
3-4 бр. стръка праз-лук
500 гр. лук
200 гр. сланина
млян черен пипер
червен пипер
чубрица
2 бр. зеленчуков бульон
зелеви листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА `Сиромашки` сарми

Приготвя се плънка, като се задушат нарязаните на малки парченца праз и лук в маста. Добавете кълцаното месо и нарязаната на парченца сланина. След като се позадушат, прибавете и ориза. Сложете подправките и зеленчуковите бульони. Сложете от готовата плънка във всеки зелев лист и завийте на сърма. Наредете ги в дълбока тенджера, долейте със зелев сок, затиснете ги отгоре с чиния. Варете на тих огън продължително. Преди да сервирате, запечете сармите в тава във фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


След като задушите лука и праза, може да позадушите и ориза, а месото да сложите на сурово и така да завиете сармите.



Ако желаете, може да сложите линк към `Сиромашки` сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама