Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквеник със захарно-канелена коричка
Тиквеник със захарно-канелена коричка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г. настъргана тиква
40 г. галета
1 к.ч орехи
1 ч.ч захар
1 пакетче канела
1/3 ч.ч захар за поръсване отгоре
300 г. кори за баница
125 г. масло
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка, но маже и да се нарежат на много ситно с нож. Режем кората на тиквата, почистваме от семките. Настъргваме си предварително тиквата с ренде в голяма тава. В купа слагаме 1 ч.ч захар, галетата, орехите и ½ пакетче канела. Объркваме с лъжица сухите съставки. Разгъваме корите. Разтопяваме маслото. Намазваме кората с масло. Отгоре напръскваме с настъргана тиква. Върху тиквата слагаме от сухата смес равномерно върху кората. Навиваме на руло. Нареждаме рулото в тава. Така докато свършат всички продукти. Нарязваме тиквеника на парчета. Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник със захарно-канелена коричка
От форум:
От друг сайт: