Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквеник със захарно-канелена коричка
Тиквеник със захарно-канелена коричка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г. настъргана тиква
40 г. галета
1 к.ч орехи
1 ч.ч захар
1 пакетче канела
1/3 ч.ч захар за поръсване отгоре
300 г. кори за баница
125 г. масло
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка, но маже и да се нарежат на много ситно с нож. Режем кората на тиквата, почистваме от семките. Настъргваме си предварително тиквата с ренде в голяма тава. В купа слагаме 1 ч.ч захар, галетата, орехите и ½ пакетче канела. Объркваме с лъжица сухите съставки. Разгъваме корите. Разтопяваме маслото. Намазваме кората с масло. Отгоре напръскваме с настъргана тиква. Върху тиквата слагаме от сухата смес равномерно върху кората. Навиваме на руло. Нареждаме рулото в тава. Така докато свършат всички продукти. Нарязваме тиквеника на парчета. Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник със захарно-канелена коричка
От форум:
От друг сайт: