Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Оризови хлебчета
Оризови хлебчета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г оризово брашно
250 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
2 ч.л сол
2 щипки захар
Маята заедно с 2 щипки захар и малко топла вода се разбърква и се оставя да шупне. След това заедно с останалите продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса (трябва му повече време от обикновеното тесто с бяло брашно). Оформят се питки, намазват се с прясно мляко, пак втасват и се пекат на 180-200 градуса до готовност. Стават леко хрупкави, консумират се топли.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Оризови хлебчета
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова