Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Оризови хлебчета

Оризови хлебчета

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г оризово брашно
250 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
2 ч.л сол
2 щипки захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Оризови хлебчета

Маята заедно с 2 щипки захар и малко топла вода се разбърква и се оставя да шупне. След това заедно с останалите продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса (трябва му повече време от обикновеното тесто с бяло брашно). Оформят се питки, намазват се с прясно мляко, пак втасват и се пекат на 180-200 градуса до готовност. Стават леко хрупкави, консумират се топли.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Интересна рецепта! Ще опитам!



Ако желаете, може да сложите линк към Оризови хлебчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди