Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос

Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 чаша масло (ок. 250 г.) на стайна температура

1 чаша тъмна кафява захар тип Мусковадо

100 г млечен или тъмен шоколад по избор (може да се използва и течен шоколад като Nutella)

1 яйце

1 чаена лъжичка ванилия

1 супена лъжица бял оцет (подсилва вкуса на подправките, дори и да не ви се вярва)

5 чаши брашно

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

Щипка сол

1 малко пакетче джинджифил (ок. 1 супена лъжица с връх)

1 супена лъжица канела с връх

1 чаена лъжичка карамфил на прах

1 чаена лъжичка индийско орехче

Съставки за шоколадов сос

Около 100 г шоколад

Около 100 мл подсладена готварска сметана

(Рецептата за шок. сос е с пропорция 1:1, количествата могат да бъдат изменени в зависимост от нужното)

Декорация

Точилка

1 средно голяма форма за бисквити звезда

1 малка форма за бисквити звезда

1 захарно бастунче, натрошено, за поръсване (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос

В голяма купа разтапяме шоколада (или просто прибавяме, в случай че използваме течен шоколад), прибавяме маслото (омекнало) и кафявата захар и разбираме с миксер. След това, се добавя яйцето, ванилията и оцета, като не разбираме за прекалено дълго време, само докато всички съставки се смесят напълно.
Всички останали съставки се смесват в отделна купа и след това постепенно се прибавят към по-рано направената смес. Вече разбъркваме със силиконова шпатула или лъжица. Когато нашето тесто вече не лепне толкова много, го изваждаме от купата и месим, отново докато добавяме брашно малко по малко, докато не спре да лепне напълно.

Тестото се оставя в хладилника в покрита купа за около 2-3 часа или за една нощ, ако е нужно.

През това време, ще направим шоколадовия сос.
В малка тенджера, оставяме сметаната да започне да къкри много леко. Тогава добавяме шоколада, предварително начупен или нарязан, и бъркаме. Когато се разтопи напълно, спираме котлона но продължаваме да бъркаме за около 1-2 минути. След това махаме сместа и оставяме да изстине за поне 15 минути, след което оставяме в хладилника докато не стане студена.

Когато тестото си е починало напълно в хладилника, можем да го разточим. Не бива да бъде много тънко, защото така бисквитите могат да се получат твърди. Загряваме печката на 180 градуса. С резците за тесто с форма на звезда нарязваме цялото тесто, като когато наредим вече изрязаните бисквитки, на половината от всички поставени в тавата, се изрязва форма на звезда по средата с по-малката формичка. Количеството на курабии с дупка и на такива без, трябва да бъде еднакво. Не забравяме да извадим малката получила се звездичка от средата. Аз използвах вилица за най-лесно премахване.
Сладките се пекат за 10-11 минути, в зависимост от това колко са големи.

След като изстинат можем да ги украсим. В найлонова кесийка натрошаваме захарното бастунче. По средата на всяка звезда, без дупка по средата, изсипваме близо чаена лъжичка от шоколадовия сос и захлюпваме с бисквитката с дупка. Така шоколадът се вижда отгоре. По желание, може да посипете сладките леко с шоколада, чрез бързи движение с ръка докато държите лъжичка с течащия сос. Накрая посипваме с натрошеното захарно бастунче. Да ви е сладко!

Съхраняват се в плътно затворен буркан или кутия, за да не изсъхнат, въпреки че шоколадът помага за това да останат меки за по-дълго време! Рецептата прави над 60 не слепени бисквити.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама