Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Домашен пай с дюли
Домашен пай с дюли

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Дюлите се измиват добре, нарязват се и се почистват от семките. Поставят се в тиган с не залепващо покритие с малко масло и захар, заливат се с половин чаена чаша вода и се задушават на котлона докато омекнат. В дълбока купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Прибавяме и ванилията и разбъркваме още малко. Маслото го разтопяваме в микровълновата печка и го прибавяме към яйцата, като непрекъснато разбъркваме. После прибавяме и киселото мляко и също разбъркваме. Бакпулверът се прибавя към брашното и се пресяват заедно, след което се прибавят постепенно към яйчената смес като се бърка непрекъснато с дървена лъжица или силиконова шпатула. Получената смес се разпределя равномерно в кръгла тава, покрита предварително с хартия за печене и намазана с масло. Дюлите се отцежда от соса в който са врели и се подреждат върху сместа за пая. Сладкишът се пече на 180 градуса за около 40 минути. По желание може да се поръси с пудра захар. С това нашият пай с дюли е готов!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен пай с дюли
От форум:
От друг сайт: