Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела

Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия - ампула
1 щипка сол
1 бакпулвер
1 1/3 бурканче сладко от сливи
пудра захар
канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела

Вземаме купа и в нея пресяваме брашното. Към него прибавяме 1 бакпулвер и разбъркваме, за да се смесят двете смеси. В друга купа отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг с миксер. Жълтъците в друга купа разбиваме пак с миксер. Прибавяме към тях захарта и продължаваме да разбиваме. Към сместа с жълтъците добавяме ванилията и постепенно брашното. Объркваме добре с лъжица. Смесваме двете смеси-тази с белтъците и другата с жълтъците. Ръзбъркваме с шпатула внимателно. Изсипваме сместа в тава, застлана с хартия за печене. Заглаждаме. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. След като се изпече го оставяме да изстине малко. Изважда се и се обръща върху навлажнена кърпа и хартията се отлепва внимателно. Мажем със сладко от сливи и навиваме на рулото с помоща на кърпа. Поръсваме обилно с пудра захар. После обилно поръсваме и с канела.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама