Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Бърза мусака

Бърза мусака

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5-6 едри картофи
250-300 гр кайма по желание
1-2 глави лук
1-2 зелени чушки
1-2 червени чушки
2-3 моркова
200-300 мл доматен сок
червен пипер
ронена чубрица
сол
риган
черен пипер
малко канела
пилешки бульон

за заливката:
1-2 яйца
2-3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
малко вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бърза мусака

Приготовлението на продуктите става едновременно. В тенджерка се слагат да се варят картофите, а в отделен съд се задушава каймата. Към нея като се задуши се прибавят лукът, чушките, морковите и като поомекнат се прибавя пилешки бульон, след това подправките. Когато е почти сготвена сместа се добавя доматения сок и се оставя да се посгъсти. През това време картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Нарязаните картофи се прибавят към каймата и другите вече сготвени продукти, омесват се добре и се слагат в тава. Ако при смесването течноста не се е поела от картофите трябва да се остави малко на котлона докато изври. След това се изсипва заливката и се пече само отгоре, докато тя порозовее.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Юни 2012
Nikolai Lukov
Вкусна и бърза, всичко е готово наведнъж



Ако желаете, може да сложите линк към Бърза мусака


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама