Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Тортия с аспержи
Тортия с аспержи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ситно нарязаните лук и аспержи се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио, на среден огън. Скилидката чесън я счуквам много добре с малко сол в хаванче и я изсипвам при задушените лук и аспержи. Яйцата разбърквам в подходяща купа с вилица. Към тях се добавят и задушените аспержи с лука и скилидката счукан чесън. Леко посолявам със сол, смесвам леко с вилицата и в тиган с олио изсипвам сместа. Започвам с леко въртеливо движение на тигана да заоблям краищата на самата тортия в тигана. Тортията я правя на слаб огън. Обръщам я върху специалния капак за тортия или върху чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Внимателно връщам от капака в тигана пак и отново с леки движения се закръгля и тази страна на тортията. Второто запичане на тортията от другата страна става по-бързо, за по- кратко време. След като е готова може да се консумира с бира, с вино, с допълнение някакво месо или само тортия! Да ви е сладко! Подправки по желание, още в яйцата сложих джоджен.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тортия с аспержи
От форум:
От друг сайт: