Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Вкусни милинки

Вкусни милинки

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г брашно
20 г прясна мая
1 яйце
150 мл прясно мляко
100 мл топла вода
1 ч.л. оцет
1 с.л. захар
150 г сирене
100 мл олио
10 г краве масло (парченце)

Общото олио за топене при оформяне на топчетата и запържването на заливката отгоре да е 110 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вкусни милинки

Маята + захарта разбърквам до течен вид, добавям след това 2 с.л. брашно и топлата вода. Оставям я на топло да се активира до шупли. В дълбока купа сипвам прясното мляко, разбитото с вилица яйце, оцета, солта и 2 с.л. олио. Брашното го добавям на части, докато замеся меко тесто. Оставям го на топло да втаса и удвои обема си.

С намазнени ръце от тестото оформям топчета, колкото орех и ги редя в тава с хартия за печене. Поръсвам ги със сиренето и оставям за 20 минути на топло. Втасват втори път, но вече в тавата.

В съд запържвам 1 с.л. брашно + щипка сол в сгорещеното олио. Към него добавям малко парченце краве масло. Докато е още горещо поливам всички милинки в тавата. Слагам ги в предварително загрята фурна на 180°. При мен пекох 30 минути. След като се изпекат ги намазвам с краве масло и покривам с кърпа за 10 минути. Поднасям ги топли с кисело мляко, компот или с кой каквото желае.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вкусни милинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди