Чеснова пърленка
Млякото се затопля и в него се добавят маята, разтворена в прясното мляко и захарта, солта, олиото...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия
Млякото се затопля и в него се добавят маята, разтворена в прясното мляко и захарта, солта, олиото...
От посочените продукти се замесва тесто, меко и нелепнещо по ръцете, ако е нужно се добавя още брашно...
Ябълките се белят и настъргват, после се смесват със захарта, канелата, галетата, карата на лимона...
Вадим яйцата на стайна температура и маслото за кратко. В купа разбиваме три яйца с миксер много добре. Прибавяме майонезата....
Пресяваме брашното в купа или съд за месене. По средата правим кладенче и вътре слагаме...
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 20 минути. След това се разделя на топчета...
От посочените продукти се омесва меко не лепнещо тесто. Оставя се да втаса, след което....
Стромболи е италианска пица във вид на руло. Приготвя се от правоъгълно тесто, върху което се поставят сирена, нарязано на тънко месо/салам и зеленчуци, оформя се като руло и се пече.
Пресяваме брашното в тава. Леко стопляме прясното мляко. В около 100 мл. от топлото прясно мляко разтваряме маята...
Пресяваме 2 ч.ч брашно и в него правим дупка по средата. Слагаме 1 яйце, 1 щипка сол...
Стопляме леко водата в голяма чаша. В нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | напред »
реклама
реклама