Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Агнес
Агнес
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. брашно
125 г краве масло
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. оцет
2 ванилии
50 г шоколад
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с кристалната захар и оцета. Прибавя се размекнат бутера, орехите и брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в тава, покрита с домакинска хартия или намаслена и поръсена с брашно.
Глазура: Жълтъците се разбиват с пудрата захар и ванилията. Сместа се излива върху изпечения сладкиш и се доизсушава отгоре. Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и служи за допълнителна украса на сладкиша.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Агнес
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева