Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Пролетен ориз с коприва
Пролетен ориз с коприва
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 гр бял ориз
200 гр коприва (попарена)
1 глава лук
олио
черен пипер
сол
Предварително попарваме прясната коприва във вряща вода. Отцеждаме я и нарязваме. Поставяме я в съда, в който ще готвим заедно със ситно нарязания лук и запържваме. След това добавяме и ориза. Доливаме с вода, овкусяваме и печем на силна фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетен ориз с коприва
От форум:
От друг сайт: