Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Пролетен ориз с коприва
Пролетен ориз с коприва
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 гр бял ориз
200 гр коприва (попарена)
1 глава лук
олио
черен пипер
сол
Предварително попарваме прясната коприва във вряща вода. Отцеждаме я и нарязваме. Поставяме я в съда, в който ще готвим заедно със ситно нарязания лук и запържваме. След това добавяме и ориза. Доливаме с вода, овкусяваме и печем на силна фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Августиада 2025 – Фестивал на виното и културното наследство
Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2025 ще проведе тринадесетото си издание през тази година на 26, 27 и 28 септември. И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на Стара Загора.
още »
Суперхраните на есента: Тиква, кестени и нар – как да ги включим в ежедневния режим
Есента е идеалният сезон да укрепим имунитета и да презаредим енергията си преди зимата. Сред най-полезните сезонни продукти изпъкват тиквата, кестените и нарът – трио от есенни суперхрани, които комбинират богат вкус, ценни антиоксиданти и...
още »
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетен ориз с коприва
От форум:
От друг сайт:
















