Цигар бюрек
Турска кухня. Закуска типична за турските домакини. В България също се приготвят. Стават бързо и са много вкусни. Банички - Цигар бюрек. Хрупкави отвън, меки от вътре.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Кулинарна обработка - пържене
п>
Турска кухня. Закуска типична за турските домакини. В България също се приготвят. Стават бързо и са много вкусни. Банички - Цигар бюрек. Хрупкави отвън, меки от вътре.
Получаваме приблизително 50 бр.понички, зависи и с каква формичка ще направим.
Аспержи, нарязани на ситно, задушени. Смесени с яйцата, и в тигана се запича от двете й страни.
Тиквичката се настъргва и отцежда от водата. В тиган се загрява олио и в него се запържва скълцания чесън...
Правим меко тесто и пържим в тиган с повече олио до златисто. Сервираме с пудра захар, сладко, мед...
В купичка слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втора купичка галетата и в трета брашното...
Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд...
Каймата е омесена с подправки, добавям яйце и правя кюфтетата. Пържа в сгорещено олио.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | напред »
реклама