Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Тутманик със спанак и сирене
Тутманик със спанак и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 мл краве прясно мляко
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1с.л олио
50 мл зехтин
42 г мая
1 яйце
около 700г брашно
250-300 г сирене
200 г спанак
Маята се разтваря със захарта и млякото и заедно с останалите продукти (без яйцето, сиренето, спанака и зехтина), се замесва тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 4 топки, измесват се и се оставят малко да се отпуснат.
Разточете една кора (тънка), поръсете със зехтин, сирене и спанак (моят в случая беше замразен, като го размразих и отцедих добре). Разточете друга кора и я сложете върху първата, пак поръсете със зехтин, спанак и сирене. Подредете отново кора, плънка, кора, плънка. Загърнете всички кори заедно като плик (двете по две срещуположни страни). Обърнете и го сложете в намаслена тава, като го притиснете леко. Нарежете го отгоре като триъгълници, но не до края. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик със спанак и сирене
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова