Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Браунис с Маскарпоне
Браунис с Маскарпоне
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. краве масло
100 г черен шоколад
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. натурално какао
1/2 ч.ч. сирене маскарпоне
3 яйца
2 ванилии
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
За глазурата:
100 г черен шоколад
6 с.л. сметана
3 с.л. краве масло
Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона. В купа натрошете шоколада и излейте горещото масло върху него. Оставете да престои 30 секунди и разбъркайте докато шоколадът се разтопи.
Пресейте какаото в захарта. С дървена лъжица разбъркайте маскарпонето и ванилията с яйцата, които трябва да са престояли поне 30 минути на стайна температура. Бъркайте до получаване на гладка смес. Прибавете внимателно брашното и солта. Прибавете какаото и захарта при непрекъснато бъркане и внимателно започнете да изливате цялата смес към разтопения шоколад с маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес.
Загрейте фурната и разтопете малко масло в квадратна тавичка. В тавичката изсипете сместта и я заравнете. Браунис с маскарпоне се пече около 45 минути или докато по клечката не полепват трохички.
Готовият сладкиш се изважда и се охлажда в тавичка с ледена вода. През това време пригответе глазурата. Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона и добавете сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес. Топлата глазура се излива равномерно върху охладения браунис.
Оставя се в хладилника да се охлади напълно. Нарязва се на парчета и се поднася.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Августиада 2025 – Фестивал на виното и културното наследство
Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2025 ще проведе тринадесетото си издание през тази година на 26, 27 и 28 септември. И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на Стара Загора.
още »
Суперхраните на есента: Тиква, кестени и нар – как да ги включим в ежедневния режим
Есента е идеалният сезон да укрепим имунитета и да презаредим енергията си преди зимата. Сред най-полезните сезонни продукти изпъкват тиквата, кестените и нарът – трио от есенни суперхрани, които комбинират богат вкус, ценни антиоксиданти и...
още »
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Oпределено ще го изпробвам-изглежда уникално!@
Ако желаете, може да сложите линк към Браунис с Маскарпоне
От форум:
От друг сайт:

















Нина Райчева