Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Да опитаме от традиционните сладкиши на Дания! Този сладък кейк е подходящ за всеки повод...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Баклави
Да опитаме от традиционните сладкиши на Дания! Този сладък кейк е подходящ за всеки повод...
Намазва се тавичка с масло с размера на пакета кори, разстилат се половината кори...
Обелваме картофите и ги измиваме и нарязваме. Отцеждаме 1 кутийка грах. Нарязвам печурките на малки парчета. Почистваме 1 ч.ч ориз. Нарязваме...
В тенджера наливаме 1 ½ ч.ч. вода и ½ ч.ч. гречка. Слагаме гречката от вечерта в тенджера с вода и захлупваме с капаче. На другия ден тя е поела водата и се е напукала...
Вадим си корите и ги обръщаме с тясната страна към нас. Вземаме две кори и ги слагаме една върху друга. Най-горната я мажем с олио обилно. В купа разбиваме яйцата...
Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно. В тенджера на котлона ...
Нарежете чушките на дребно и добавете към тях яйце. Срежете кренвиршите през средата като оставите малко място за да може да са захванати един за друг...
Взимаме 4 кори. Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото...
Оставяме маслото на стайна температура, заедно с яйцата. Слагаме маслото в подходящ съд и го разтопяваме...
Смесват се водата с 1 ч.л. инстантно кафе. После добавяме и захарта. Вари се докато се получи сироп...
В тава с големина 34-36 см наредете три кори, намажете с малко олио. След това поръсете...
Затопляме прясното мляко плюс сметаната. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме към млякото...
реклама