Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка за задушница
Питка за задушница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Активирам маята със захарта, няколко с. л. брашно, половината хладка вода. Оставям на топло да се активира. В купа разбърквам брашно, като отделям от общото и добавям по малко. В пресятото брашно слагам течните съставки и активираната мая заедно. Солта слагам в брашното и леко ги смесвам. Меся меко тесто, което оставям да почине около 25-30 минути. Леко го омесвам отново с малко брашно и деля на четири топки, които разточвам на кръгли кори. Между тях мажа обилно с олио и ръся натрошеното сирене. Върху последната кора не мажа и не слагам нищо. С точилката леко разточвам всичките кори , както са една върху друга. Режа на 16 триъгълника и правя кифлички. Подреждам в тава с хартия за печене , Аз сложих 12 , а останалите четири кифли изпекох отделно. Поръсвам със семена, когато имам. Пека в предварително загрята фурна на 180º за около 30-35 минути, на горен и долен реотан, без вентилатор. Проверявам с дървен шиш след 25 тата минута, дотогава не отварям. След като е готова оставям на скара заедно с тавата за пет минутки, после без тава, пак върху скара, но покрита с кърпа. Питката става вкусна и много пухкава!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка за задушница
От форум:
От друг сайт: