Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Мещерова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
190 г брашно
2 яйца
70 мл олио
100 мл прясно мляко
70 г кокосови стърготини
1 бакпулвер
1 ванилия
60 г захар

за сиропа:

200 г захар
300 мл вода

за крема:
1 яйце
400 мл прясно мляко + 7 с.л.
60 г кокосови стърготини
4 с.л. брашно
100 г захар
1 ванилия
30 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Първо се прави сиропа - в касерола се налива водата, добавя се захарта и се поставя на умерен котлон, докато захарта се разтопи. След като заври се готви още 7 минути докато се сгъсти. Оставя се настрана да изстива. Яйцата заедно със захарта се разбиват на пухкав крем. След това се добавят олиото, млякото, ванилията и отново се разбива. Прибавете брашното на части, накрая кокосовите стърготини и объркайте добре до хомогенизиране. Изсипете тестото в предварително намазнена и набрашнена йенска тавичка и печете блата в загрята на умерена температура фурна - 160-170 градуса до суха клечка.

През това време се прави крема - 400 мл прясно мляко се загрява заедно със захарта. Яйцето се разбива заедно с брашното и 7-те супени лъжици прясно мляко. Когато млякото на котлона заври, прибавете яйчената смес на тънка струйка и бъркайте до сгъстяване. Накрая прибавете маслото и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре и снемете от огъня. Когато блатът е готов се оставя леко да изстине. Прехвърля се в подходящ поднос, дупчи се с вилица и се сиропира със сиропа, който вече е изстинал. Маже се с крема навсякъде и се поръсва обилно с кокосови стърготини. От крема може да направите топки, които да сложите за украса върху сладкиша, а може да използвате и купени бонбони Рафаело.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран сладкиш `Рафаело`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди