Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Мещерова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
190 г брашно
2 яйца
70 мл олио
100 мл прясно мляко
70 г кокосови стърготини
1 бакпулвер
1 ванилия
60 г захар

за сиропа:

200 г захар
300 мл вода

за крема:
1 яйце
400 мл прясно мляко + 7 с.л.
60 г кокосови стърготини
4 с.л. брашно
100 г захар
1 ванилия
30 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран сладкиш `Рафаело`

Първо се прави сиропа - в касерола се налива водата, добавя се захарта и се поставя на умерен котлон, докато захарта се разтопи. След като заври се готви още 7 минути докато се сгъсти. Оставя се настрана да изстива. Яйцата заедно със захарта се разбиват на пухкав крем. След това се добавят олиото, млякото, ванилията и отново се разбива. Прибавете брашното на части, накрая кокосовите стърготини и объркайте добре до хомогенизиране. Изсипете тестото в предварително намазнена и набрашнена йенска тавичка и печете блата в загрята на умерена температура фурна - 160-170 градуса до суха клечка.

През това време се прави крема - 400 мл прясно мляко се загрява заедно със захарта. Яйцето се разбива заедно с брашното и 7-те супени лъжици прясно мляко. Когато млякото на котлона заври, прибавете яйчената смес на тънка струйка и бъркайте до сгъстяване. Накрая прибавете маслото и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре и снемете от огъня. Когато блатът е готов се оставя леко да изстине. Прехвърля се в подходящ поднос, дупчи се с вилица и се сиропира със сиропа, който вече е изстинал. Маже се с крема навсякъде и се поръсва обилно с кокосови стърготини. От крема може да направите топки, които да сложите за украса върху сладкиша, а може да използвате и купени бонбони Рафаело.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран сладкиш `Рафаело`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама