Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Великденски венец
Великденски венец

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
1 жълтък за намазване
200 г заквасена сметана
180 г захар
50 г разтопена мас
50 мл олио
щипка сол
30 г мая
ванилия
кара от лимон
800 г брашно
плънка:
боровинки
карамелизирани орехи начукани ситно
сусам
Маята активирам в 50 мл топла вода с малко захар и брашно и оставям да шупне. Разбиват се яйцата със захарта и сипвам в средата на брашното с щипка сол. Добавя се активираната мая, половината смес от олиото и маста, заквасената сметана. Накрая се добавя ванилията и настъргана кора от лимон. Замесваме меко тесто, като по време на месенето се добавя останалата мазнина. Оставяме тестото в купа покрито с фолио да втаса около 1 час.
Готовото тесто се разточва на голям правоъгълник с дължина 40 см. Около една трета от правоъгълника се нарязва на 8 равни части, а всяка част се нарязва на три ленти. Всяка тройка ленти се сплита на плитка. Отгоре в цялата част разпределяме плънката и започваме да навиваме на руло към плитките, които се прехвърлят върху рулото. Краищата се свързват и венеца се нарежда в намазана с олио тава в средата поставяме чашка, за да запазим кръглата форма. Втасва още 20 минути. Намазва се с разбит с малко олио жълтък и поръсваме сусам. Печем 35-40 минути до готовност.
Светли ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Великденски венец
От форум:
От друг сайт: