Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с цветя
Торта с цветя

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
6 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
настъргана кора от лимон
1 ванилия
1 бакпулвер
за крема:
2 ч.ч. прясно мляко
(сварено и прецедено)
2 с.л. захар
3 яйца
2 с.л. брашно
1 с.л. нишесте
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч.ч. сметана
2 с.л. пудра захар
за захарния фондан:
250 г. бонбони маршмелоу
500-600 г пудра захар
30 мл вода
1 ванилия
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото, настърганата лимонова кора и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към сместа. Разбърква се добре и се изсипва в тава, постлана с хартия за печене. След като се изпече и изстине се разрязва на два блата.
Приготвяне на крема:
Яйцата се разбиват на пяна със захарта. Прибавя се на тънка струя млякото, в което предварително са размити нишестето и брашното. Сместа се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. След това се оттегля от котлона и се разбърква енергично още 1-2 минути. Приготвеният крем се ароматизира с ванилията и се охлажда напълно. Сметаната се разбива с пудрата захар и се добавя към крема.
Единият блат на тортата се напоява с подсладено прясно мляко или захарен сироп, отгоре се слага от крема и върху него втория блат. Отгоре и отстрани се слага отново крем.
Приготвяне на захарния фондан:
Бонбоните се стопяват в микровълнова фурна за около 1 минута. Добавят се водата и ванилията и се бърка, докато се получи гладка смес. Отделя се една чаша пудра захар, а останалата пудра захар се добавя чаша по чаша като се бърка. Когато се получи лепкаво тесто ръцете се намазват с масло и се меси, като се добавя и останалата захар. Трябва да стане гладко и да спре да лепне. Оформя се на топка и се загъва във фолио. Слага се в хладилник за няколко часа, най-добре за 1 нощ. Изважда се и се оставя да достигне стайна температура.
Взема се от фондана, разточва се на кръг и се поставя върху тортата, като трябва да я покрие напълно, включително и отстрани. Останалия фондан може да се оцвети с безвредна боя и също се разточва, като от него с формички за сладки се изрязват цветя, с които се украсява тортата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много симпатична торта! Красива!
Много е красива.. ;)

Много красива торта !
Разкошна е , но дали ще се справя и аз да я направя. Ако успея ще се похваля със снимка.
Чудесна е!
Тази торта и като бижу :)
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с цветя
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова