Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Арабска домашна баклава

Арабска домашна баклава

Разпечатай

от готварската книга на Цвета Спасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г кори за баклава
1 кг смлени бадеми
400 г масло
800 г мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Арабска домашна баклава

Намазва се тавичка с масло с размера на пакета кори, разстилат се половината кори (1 пакет от 400 г) кори върху тавичката, отгоре се разстилат смлените бадеми, покрива се с другата половина кори, нарязва се на ромбоиди, залива се с горещото масло отгоре. Пече се на 160С градуса до леко зачервяване и гореща се залива с меда.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Арабска домашна баклава


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама