Домашни мезета

Публикувано от: Веселина Великова | Коментари (0) | Рейтинг 444 | Снимки (2)
Продукти:
пипер, яйца, сирене, кисело мляко, сол, зехтин, копър, чесън
Махаме на пипера горната част внимателно - дръжки и семки, като се стараем да не го разкъсаме изцяло...
рецепта »

Публикувано от: Rusiana Mihaylova | Коментари (0) | Рейтинг 526 | Снимки (1)
Продукти:
свинско месо, телешко месо, сланина, черен пипер, кимион, бахар, захар, червено вино, сол
Месото се смила 2 пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Paзмесват се много добре с виното...
рецепта »

Публикувано от: Веселина Константинова | Коментари (2) | Рейтинг 612 | Снимки (3)
Продукти:
гъби, олио, оцет, захар, сол, бахар, дафинов лист
Направете марина от изброените продукти. Смесете всичко и ставете да заври...
рецепта »

Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (1) | Рейтинг 602 | Снимки (1)
Продукти:
пилешко месо, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
Отделя се внимателно цялото филе от пилето, премахва се кожата и се овалва в сместа от сол, черен пипер...
рецепта »

Публикувано от: Владимир Петровски | Коментари (0) | Рейтинг 599 | Снимки (2)
Продукти:
сьомга, морска сол, захар, копър, черен пипер, бял пипер
С много остър нож отделяме месото от рагуто и го осоляваме с морска сол и захар в съотношение 3:1 части в полза на солта...
рецепта »

Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (1) | Рейтинг 588 | Снимки (1)
Продукти:
свинско месо, сол, черен пипер, чубрица, люта чушка, лют пипер, праз
Объркваме месото с подправките и оставяме да престои 1 час, после се пълнят изчистените и измити черва...
рецепта »

Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (2) | Рейтинг 598 | Снимки (1)
Продукти:
телешки шол, сол, кимион, черен пипер, дафинов лист, червен пипер, чубрица, черен пипер
В солена вода поставяме черния пипер на зърна, кимиона на зърна и дафиновите листа, оставяме да ври 5-10 минути...
рецепта »

Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 594 | Снимки (1)
Продукти:
свинско бонфиле, свинско месо, сол, червен пипер, черен пипер, чубрица
Засипваме бонфилетата със ситна сил и престояват така 24 часа, след това се отърсват от солта и се отупват с подправките...
рецепта »

Публикувано от: Нина Райчева | Коментари (2) | Рейтинг 565 | Снимки (3)
Продукти:
извара, прясно мляко, кисело мляко
Ето начин да се оползотвори забравеното в хладилника прясно мляко.
рецепта »

Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (1) | Рейтинг 614 | Снимки (4)
Продукти:
свинско филе, рибица, свинско месо, сол, червен пипер, чубрица, черен пипер, кимион
Филето се слага в съд и се покрива с едра сол. Оставя се да престои 24 часа в солта...
рецепта »

Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 627 | Снимки (1)
Продукти:
свински крака, сол, черен пипер, зелев сок, подправка за барбекю
Сваряваме крачетата до разваряване в зелев сок. Обескостяваме и ги накъсваме, поставяме черния пипер и подправка за барбекю...
рецепта »

Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 527 | Снимки (2)
Продукти:
прясно мляко, мая за сирене, едра сол
Прясното мляко се стопля до 35-37 градуса. Към млякото се добавя маята и се разбърква, изчаква се 1 час, за да се стегне...
рецепта »

Публикувано от: Шери Курт | Коментари (1) | Рейтинг 608 | Снимки (2)
Продукти:
телешко месо, червен пипер, чубрица, черен пипер, сол
Месото се осолява добре и се оставя на хладно в голям затворен съд за едно денонощие...
рецепта »

Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 571 | Снимки (4)
Продукти:
прясно мляко, сол, мая за сирене, лимонена киселина
Вижте как да си направите домашен кашкавал. След приготвяне се слага в хладилника и е готов за консумация след 2 дни.
рецепта »

Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (5) | Рейтинг 687 | Снимки (3)
Продукти:
свинско месо, черен пипер, сол, кимион, чубрица, свински черва
Месото се смила ситно, прибавят се подправките, омесва се добре и се оставя да отлежи 24 часа...
рецепта »