Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен кекс с глазура и вкус на кафе
Коледен кекс с глазура и вкус на кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл. прясно мляко
70 мл. олио
1 ванилия
2 с.л кафе
1 ч.ч захар
1 бакпулвер
2 ч.ч брашно
олио за намазване на формата
брашно за посипване на формата
1 пакетче какаова глазура на Йоткер
4 с.л вода
½ пакетче захарни снежинки на Йоткер
3 яйца
Чукваме едно по едно 3 яйца в купа. Слагаме вътре 1 ч.ч захар и разбиваме с миксер продължително до пухкав крем. После слагаме олиото и прясното мляко и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 бакпулвер и 1 ванилия. Разбъркваме да се смесят трите съставки. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбъркваме с миксера. Разделяме смесите на 2 части. В едната прибавяме 2 с.л кафе. Ползвах за машина на Якобс. Разбъркваме двете смеси поотделно. Намазваме с олио форма за кекс и посипваме с брашно. Редуваме смесите на части с помощта на супена лъжица докато свършат. Целта е да стане шарен с аромат на кафе и ванилия. Печем кекса в загрята на 180 гр. фурна до готовност. След като се изпече го вадим.
Какаовата глазура на прах я разтваряме в 4 с.л студена вода и разбъркваме добре с лъжица. След като е поизстинал кекса мажем с глазурата. Още нестегнала нареждаме отгоре, за да е красиво снежинки на Йоткер за празнично настроение.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледен кекс с глазура и вкус на кафе
От форум:
От друг сайт: