Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен кекс с глазура и вкус на кафе

Коледен кекс с глазура и вкус на кафе

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл. прясно мляко
70 мл. олио
1 ванилия
2 с.л кафе
1 ч.ч захар
1 бакпулвер
2 ч.ч брашно
олио за намазване на формата
брашно за посипване на формата
1 пакетче какаова глазура на Йоткер
4 с.л вода
½ пакетче захарни снежинки на Йоткер
3 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледен кекс с глазура и вкус на кафе

Чукваме едно по едно 3 яйца в купа. Слагаме вътре 1 ч.ч захар и разбиваме с миксер продължително до пухкав крем. После слагаме олиото и прясното мляко и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 бакпулвер и 1 ванилия. Разбъркваме да се смесят трите съставки. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбъркваме с миксера. Разделяме смесите на 2 части. В едната прибавяме 2 с.л кафе. Ползвах за машина на Якобс. Разбъркваме двете смеси поотделно. Намазваме с олио форма за кекс и посипваме с брашно. Редуваме смесите на части с помощта на супена лъжица докато свършат. Целта е да стане шарен с аромат на кафе и ванилия. Печем кекса в загрята на 180 гр. фурна до готовност. След като се изпече го вадим.

Какаовата глазура на прах я разтваряме в 4 с.л студена вода и разбъркваме добре с лъжица. След като е поизстинал кекса мажем с глазурата. Още нестегнала нареждаме отгоре, за да е красиво снежинки на Йоткер за празнично настроение.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледен кекс с глазура и вкус на кафе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама