Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Чабата

Чабата

Разпечатай

от готварската книга на Peti A

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г брашно
10 г сол
10 г захар
420 мл топла вода
20 г прясна мая
1 с.л. зехтин
брашно за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чабата

Разтворете маята във водата. В купа смесете брашното, солта и захарта. Налейте водата с маята и сипете зехтина. Разбъркайте на гладко лепкаво тесто – първо с миксер, после с ръка продължете. Тестото започва да се отделя леко от стените на купата. Ще има еластичност, гладкост и блестящ цвят. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете на топло да втаса. Тестото ще утрои обема си и ще образува големи шупли.

Сложете лист хартия за печене в тавата на фурната, обилно поръсени с брашно. През средата повдигнете стеничка от хартията. Втасалото тесто го разделете на две части. Оформете го на продълговати хлебчета и ги поръсете с брашно. Оставете ги отново за малко да втасат, не повече от 20 минути. Загрейте тавата във фурна на 200. Печете до готовност.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Чабата


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама