Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки `Кафени зърна`

Сладки `Кафени зърна`

Разпечатай

от готварската книга на Peti A

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

220 гр. брашно тип 500
25 гр. какао
½ ч.л бакпулвер
60 гр. масло меко
1 щипка сол
120 гр. пудра захар
3 жълтъка
35 гр. кисело мляко
2 ч.л нес кафе
1 с.л вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки `Кафени зърна`

Брашното, бакпулвера и какаото и ги пресявам с голяма цедка. Обърквам сместа. В отделна купа слагаме пудрата захар и маслото и с миксер разбиваме до гладък крем. Едно по едно слагаме жълтъците. И пак разбиваме до еднороден гладък крем с жълт цвят става. Добавяме киселото мляко, солта и разтвореното във вода нес кафе. Бием с миксера пак. Най- накрая слагаме сухите съставки и объркваме с лъжица много добре. Ако е нужно слагаме още малко брашно около ¼ ч.ч пресято. Доомесваме с ръка в купата. Обираме хубаво да няма по стените на купата. Получава се гладко и лъскаво тесто. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 2 часа да стегне. Като е готово си правим малки топчета. Всяко топче с ръка оформяме на елипса сплесната леко. Трябва да заприлича на зърно на кафе. През средата с клечка за зъби или с опакото на ножа правим разрез не до дъното. Така и с останалото тесто. Оформяме към 60 бр. сладки. Ако искаме по-големи към 50 бр.

Печем в загрята на 175-180 гр. фурна за 9-10 мин. Не повече, защото ще станат твърди и сухи. Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и печем. Леко разстояние да има, но не много, защото не бухват прекалено много, на се надуват все пак.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки `Кафени зърна`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама