Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Козуначета с шоколад за Великден

Козуначета с шоколад за Великден

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

40 г. прясна мая
170 г. захар
сол
ванилов екстракт
3 яйца
80 г. масло
4 супени лъжици олио
120 мл прясно мляко
около 600 г. брашно
200 г шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначета с шоколад за Великден

Оставяме маята да шупне заедно с 50 мл от млякото в чаша на топло място - около 10 минути. През това време, на котлона, смесваме маслото със захарта, останалото мляко и ваниловия екстракт, за да се разтворят и смесят. Активираната мая се поставя в голяма купа, добавя се сместа от мляко, захар и масло и после се добавя олиото, предварително разбитите яйца и брашното. Бъркаме добре с кухненска шпатула. След като се превърне в хомогенна смес започваме да месим. За да получим мек козунак накрая, е много важно да месим тестото за не по малко от 10 минути. След това оставяме тестото на топло място, покрито с кърпа за 2 или повече часа. След това втасване, месим отново, с намазненин ръце. Аз започнах да "бия" тестото в плота за около 5-10 минути, докато не стане по-разтегателно. Отново се оставя настрани с кърпата отгоре за 1 или 2 часа. Докато втасва, можем да нарежем всичкия шоколад на малки парченца. Когато козуначеното тесто отново се е надигнало, можем да го разделим на 4 равни части, всяка от които разделяме на 3 равни части, за да оплетем плитки. Всеки "кичур" се разстила - трябва да бъде плосък, но не прекалено тънък. По средата посипваме тънка линийка с шоколад. С пръсти, залепваме двата края, така че да се получи нещо като дълъг цилиндър с плънка по средата. Правим така с всяка част на козуначето и след това сплитаме на плитка. Разтягаме я лекичко и завиваме в кръгче. Може да поръсите със захар, по желание. Печем на 180 градуса. При нас се запекоха отгоре много бързо, но не бяха изпечени отвътре. Ако се наложи, може да поставите бял лист хартия отгоре докато се пекат, за да не изгори коричката и да може да се изпекат равномерно.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначета с шоколад за Великден


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама