Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с киви и нишесте

Бисквитена торта с киви и нишесте

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. киви
400 мл. прясно мляко
100 мл. вода
4 с.л захар
½ пакетче нешесте киви
½ пакет бисквити Мадагаскар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта с киви и нишесте

Разтваряме ½ пакетче нишесте в 100 мл. вода и разбъркваме. Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври. Слагаме захарта в прясното мляко и разбъркваме. След като заври прибавяме нишестето, което разтворихме и разбъркваме енергично. След като се сгъсти крема, но не прекалено, го дърпаме от котлона. Редим ред бисквити на дъното на малка йена. Следва ред крем и заглаждаме с лъжица. Белим кивито и го режем на тънки шайби. Нужно ни е 2 бр. за малка йена. Следва пак малко крем. Ред бисквити и пак крем, но повече като първият ред. Най-накрая натрошаваме 2 бисквити и ги разпръскваме отгоре. Като стегне я режем на квадрати и сервираме в десертни чинии.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с киви и нишесте


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама