Месни супи
Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (1) | Рейтинг 617 | Снимки (1)
Продукти:
олио, лук, ориз, кренвирш, черен пипер, зеленчукова пикантина, подправка десет зеленчука, чубрица, сол, яйца, кисело мляко
Задушаваме в тенжера продуктите - лука, ориза, кренвирша и подправките и наливаме водата...
рецепта »
Публикувано от: Надя Недева | Коментари (0) | Рейтинг 580 | Снимки (2)
Продукти:
свински крачета, чесън, сол, вода, оцет, лют червен пипер
Краката се варят много хубаво. След това се почистват, отделят се кокалите. Чесънът се обеслва, нарязва се и се добавя...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (0) | Рейтинг 650 | Снимки (1)
Продукти:
лук, чесън, моркови, домати, дафинов лист, карамфил, бахар, черен пипер, джоджен, сол, фиде, свинско месо
Месото се сварява предварително и се нарязва на дребно. В тенджера се загрява малко мазнина и се слагат ситно нарязания лук и чесън...
рецепта »
Публикувано от: Илияна Димова | Коментари (1) | Рейтинг 616 | Снимки (4)
Продукти:
свински крачета, червен пипер, брашно, захар, прясно мляко, олио, сол, черен пипер
Почистваме и измиваме добре крачетата. Заливаме с 1 литър вода и когато заври изливаме и сменяме с нова вода около 2-3 литра...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 573 | Снимки (3)
Продукти:
свинско шкембе, лук, , сол, олио, яйца, кисело мляко, брашно, оцет
Лукът се реже дребно и се запържва в олио, добавя се нарязаното шкембе и малко вода и се задушава 10 минути...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (0) | Рейтинг 597 | Снимки (2)
Продукти:
лук, чесън, картофи, пилешки бульон, спанак, сметана, телешка кайма, хляб, босилек, яйца, пармезан
Лукът, нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният картоф и пилешкият бульон...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (0) | Рейтинг 573 | Снимки (2)
Продукти:
кайма, картофи, моркови, чубрица, черен пипер, сол, арпа фиде, домати, магданоз
Омесете каймата със сол, черен пипер и чубрица. Оформете топчета. Нарежете морковите и картофите и сложете да се варят в 2 литра вода...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (1) | Рейтинг 640 | Снимки (2)
Продукти:
царевица, пилешко месо, лук, пилешки бульон, нишесте, вино, джинджифил, чесън, сол, черен пипер, яйца, прясно мляко, копър
Кипваме пилешкия бульон, прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, след това прибавяме и сол, нарязаният на кръгчета лук и царевичните зърна...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 641 | Снимки (1)
Продукти:
агнешко месо, зелен лук, олио, сол, джоджен, яйца, брашно, кисело мляко
Лукът се задушава в олио и вода и към него се добавят нарязаните дреболии. Варят се 5 минути и се добавя вода, колкото желаем...
рецепта »
Публикувано от: Теодора Николова | Коментари (1) | Рейтинг 657 | Снимки (8)
Продукти:
пилешко месо, бутче, лук, моркови, чушки, картофи, фиде, ориз, брашно, пикантина, девисил, магданоз, зехтин
Пилешкото бутче се сварява и обезкостява, а бульонът се прецежда. Слага се в тенджера зехтинът да загрее...
рецепта »
Публикувано от: Боряна Кангалджиева | Коментари (2) | Рейтинг 842 | Снимки (1)
Продукти:
свинско месо, зелева чорба, лук, фиде, яйца, олио, черен пипер, магданоз
Лека, лесна и вкусна супа, подходяща за дните след коледно-новогодишното преяждане.
рецепта »
Публикувано от: Анелия Терзиева | Коментари (2) | Рейтинг 679 | Снимки (10)
Продукти:
кайма, ориз, моркови, картофи, яйца, кисело мляко, оцет, магданоз, копър, сол, черен пипер, кимион, чубрица, доматено пюре, олио, брашно
Към каймата добавяме белтъка от яйцето, оризът, сол, черен пипер, кимион и чубрица на вкус. Омесваме добре...
рецепта »
Публикувано от: Гергана Коджабашийска | Коментари (0) | Рейтинг 643 | Снимки (2)
Продукти:
агнешко месо, моркови, картофи, чушки, лук, фиде, девисил, олио, яйца, сол
Сварете добре агнешкото месо и накълцайте на дребно. Напълнете тенджерата с вода и поставете в нея свареното и нарязано месо...
рецепта »
Публикувано от: Анелия Терзиева | Коментари (0) | Рейтинг 707 | Снимки (19)
Продукти:
пилешко месо, моркови, зелени чушки, пилешки бульон, сол, черен пипер, магданоз, девесил, картофи, фиде, яйца, оцет, кисело мляко
Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (2) | Рейтинг 582 | Снимки (2)
Продукти:
телешко шкембе, прясно мляко, краве масло, сол, чесън, оцет, ервен пипер
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона...
рецепта »
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | напред »