Супа с кренвирш или колбас Камчия
Задушаваме в тенжера продуктите - лука, ориза, кренвирша и подправките и наливаме водата...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Супи » Рецепти за Месни супи
Задушаваме в тенжера продуктите - лука, ориза, кренвирша и подправките и наливаме водата...
Краката се варят много хубаво. След това се почистват, отделят се кокалите. Чесънът се обеслва, нарязва се и се добавя...
Месото се сварява предварително и се нарязва на дребно. В тенджера се загрява малко мазнина и се слагат ситно нарязания лук и чесън...
Почистваме и измиваме добре крачетата. Заливаме с 1 литър вода и когато заври изливаме и сменяме с нова вода около 2-3 литра...
Лукът се реже дребно и се запържва в олио, добавя се нарязаното шкембе и малко вода и се задушава 10 минути...
Лукът, нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният картоф и пилешкият бульон...
Омесете каймата със сол, черен пипер и чубрица. Оформете топчета. Нарежете морковите и картофите и сложете да се варят в 2 литра вода...
Кипваме пилешкия бульон, прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, след това прибавяме и сол, нарязаният на кръгчета лук и царевичните зърна...
Лукът се задушава в олио и вода и към него се добавят нарязаните дреболии. Варят се 5 минути и се добавя вода, колкото желаем...
Пилешкото бутче се сварява и обезкостява, а бульонът се прецежда. Слага се в тенджера зехтинът да загрее...
Лека, лесна и вкусна супа, подходяща за дните след коледно-новогодишното преяждане.
Към каймата добавяме белтъка от яйцето, оризът, сол, черен пипер, кимион и чубрица на вкус. Омесваме добре...
Сварете добре агнешкото месо и накълцайте на дребно. Напълнете тенджерата с вода и поставете в нея свареното и нарязано месо...
Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка...
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона...
реклама