Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Чорба от свински крачета
Чорба от свински крачета
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 бр.крачета
1/2 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена чаша прясно мляко
2-3 лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
Почистваме и измиваме добре крачетата. Заливаме с 1 литър вода и когато заври изливаме и сменяме с нова вода около 2-3 литра. Варим докато крачетата се сварят добре. Изваждаме от бульона и почистваме от костите.
В тенджера с малко мазнина, около 2-3 лъж., запържваме 1/2 ч.лъж. червен пипер. Прецеждаме бульона от варенето на крачетата (трябва да е около 2 л., при необходимост доливаме вода) и наливаме при запръжката от червения пипер. Добавяме 1 ч.лъж. захар, сол и черен пипер на вкус. В 1/2 чаена чаша прясно мляко размиваме 1 суп.лъж. брашно. С непрекъснато разбъркване добявяме към бульона. Прибавяме и обезкостените свински крачета. Варим около 5-10 минути, без капак, като внимаваме да не изкипи. Поднасяме с лимон или овкусен с чесън оцет.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Чорба от свински крачета
От форум:
От друг сайт:
Radka Petrova