Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Агнешка супа с девисил
Агнешка супа с девисил
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100-200 гр. сварено агнешко месо
1 морков
2-3 картофа
1 зелена или червена чушка
1 глава лук
фиде
девисил
2-4 супени лъжици олио
1 яйце за застройка
сол на вкус
Сварете добре агнешкото месо и накълцайте на дребно. Напълнете тенджерата с вода и поставете в нея свареното и нарязано месо. Сложете 2-3 супени лъжици олио. След това нарежете на дребно лука, картофите, моркова и чушката и поставете в тенджерата да врят. След като се сварят добре /когато картофите се разчупват лесно при натиск с вилица/, поставете шепа фиде и оставете за 10-15 мин., докато омекне фидето. 1-2 минути преди да смъкнете супата от огъня поставете ситно нарязания пресен девисил. Отстранете от котлона.
Застройка:
В по-голяма купа разбийте добре едно яйце и добавете 2-3 супени лъжици студена вода. След това с черпак вземете малко от бульона на супата и сипете постепенно към яйцето като в същото време не преставате да бъркате енергично, за да не се пресече яйцето и да стане на парцали. Добавете още няколко черпака от бульона към яйцето и разбийте добре. След това яйцето с частта от бульона, който сте разбили с него прибавете към останалата супа като отново бъркате енергично. По желание може да поставите супата да поври за още минута или две, но трябва да бъркате добре, за да може застройката да стане хубава.
***Някои предпочитат да направят застройката с яйцето 5 - 10 минути след като супата е свалена от котлона. За по-голяма сигурност след като поставя яйцето винаги доварявам супата за минута-две.
***Колкото повече девисил сложите, толкова по-хубава става супата.
***По желание може да добавите черен пипер.
За любителите на лютото:
***Няколко скилидки чесън се нарязват на ситно. Поставят се в подходящ съд. Към тях се добавя щипка сол, червен пипер и няколко капки олио, разбърква се добре. Добавя се оцет. Ако обичате много люто, добавете суха люта чушка или направо подправка за шкембе - чорба, продава се по магазините. Весело похапване!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешка супа с девисил
От форум:
От друг сайт: