Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Агнешка супа с девисил

Агнешка супа с девисил

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100-200 гр. сварено агнешко месо
1 морков
2-3 картофа
1 зелена или червена чушка
1 глава лук
фиде
девисил
2-4 супени лъжици олио
1 яйце за застройка
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешка супа с девисил

Сварете добре агнешкото месо и накълцайте на дребно. Напълнете тенджерата с вода и поставете в нея свареното и нарязано месо. Сложете 2-3 супени лъжици олио. След това нарежете на дребно лука, картофите, моркова и чушката и поставете в тенджерата да врят. След като се сварят добре /когато картофите се разчупват лесно при натиск с вилица/, поставете шепа фиде и оставете за 10-15 мин., докато омекне фидето. 1-2 минути преди да смъкнете супата от огъня поставете ситно нарязания пресен девисил. Отстранете от котлона.

Застройка:
В по-голяма купа разбийте добре едно яйце и добавете 2-3 супени лъжици студена вода. След това с черпак вземете малко от бульона на супата и сипете постепенно към яйцето като в същото време не преставате да бъркате енергично, за да не се пресече яйцето и да стане на парцали. Добавете още няколко черпака от бульона към яйцето и разбийте добре. След това яйцето с частта от бульона, който сте разбили с него прибавете към останалата супа като отново бъркате енергично. По желание може да поставите супата да поври за още минута или две, но трябва да бъркате добре, за да може застройката да стане хубава.

***Някои предпочитат да направят застройката с яйцето 5 - 10 минути след като супата е свалена от котлона. За по-голяма сигурност след като поставя яйцето винаги доварявам супата за минута-две.

***Колкото повече девисил сложите, толкова по-хубава става супата.

***По желание може да добавите черен пипер.

За любителите на лютото:
***Няколко скилидки чесън се нарязват на ситно. Поставят се в подходящ съд. Към тях се добавя щипка сол, червен пипер и няколко капки олио, разбърква се добре. Добавя се оцет. Ако обичате много люто, добавете суха люта чушка или направо подправка за шкембе - чорба, продава се по магазините. Весело похапване!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Агнешка супа с девисил


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама