Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Шкембе чорба
Шкембе чорба

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 кг. телешко шкембе
200 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
2 ч. л. сол
3 ск. чесън,
100 ml оцет
лют червен пипер
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко, като се бърка постоянно. Чесънът се пресова и се смесва с оцета, като най - добре е това да стане няколко часа преди сервиране, за да могат вкусът и ароматът на чесъна и оцета да се смесят. Шкембето се сервира със соса от чесън и оцет, като се предлага допълнително и счукан, или едро млян лют червен пипер.
Още рецепти за Месни супи
Вкусна супа със зеленчуци и свинско
Зеленчукова супа с обезкостено пилешко месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

това е идеалното българско средство-ястие за изтрезняване, типична нашенска гозбичка, БРАВО!
Ако желаете, може да сложите линк към Шкембе чорба
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева