Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Шкембе чорба
Шкембе чорба

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 кг. телешко шкембе
200 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
2 ч. л. сол
3 ск. чесън,
100 ml оцет
лют червен пипер
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко, като се бърка постоянно. Чесънът се пресова и се смесва с оцета, като най - добре е това да стане няколко часа преди сервиране, за да могат вкусът и ароматът на чесъна и оцета да се смесят. Шкембето се сервира със соса от чесън и оцет, като се предлага допълнително и счукан, или едро млян лют червен пипер.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

това е идеалното българско средство-ястие за изтрезняване, типична нашенска гозбичка, БРАВО!
Ако желаете, може да сложите линк към Шкембе чорба
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева