Пилешка супа с картофи
Няма нищо по вкусно от пилешка супа - топла, апетитна, ухаеща на хубаво.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Супи » Рецепти за Месни супи
Не може да е зима, да има кисело зеле и месо от прасенцето и да не си я направиш :) Така я правеше баба ми, така я правеше мама, така я правя и аз ...и винаги спомените от едно безгрижно снежно детство кръжат край мен !
Изливаме водата на фасула, измиваме и заливаме с чиста вода и слагаме да кипне...
Супите у нас не са на почит, но тази си я обичаме. Не запържвам нищо, защото ми е забранено, а и е по-здравословно! Добър апетит!
Каймата се овкусява и се омесва с нарязан лук и чубрицата. Оформят се малки кюфтенца...
Сваряваме пилешкото бутче в 2 литра вода, като обираме образувалата се пяна...
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода. Извадете ги и ги обезкостете. В същата тенджера сипете нарязания лук...
Измийте, изчистете и нарежете зеленчуците. Пуснете ги във вряща вода и варете около 15-20 минути...
Измийте ушите и крачетата и ги сложете в около 2 литра вода, да се варят в гърнето...
Сваряваме добре рибната глава в тенджера под налягане за 17 мин. от момента на завирането...
Сложете около 1.5 - 2 вода да заври. Прибавете нарязаните зеленчуци, олиото и варете около 15-20 мин...
Правим малки топченца от изброените продукти за шарените кюфтенца. Овалваме ги в брашно и леко запържваме в олиото...
Заекът се сварява в тенджера под налягане, когато е готов бульонът се прецежда а заекът се обезкостява и месото се нарязва...
Задушаваме лука, картофа, моркова и карфиола в олиото. Поставяме подправките и наливаме 1 ч.ч. вода, за да се задушат всички продукти...
Бутчето се сварява и обезкостява и месото се накъсва на дребни парчета. Всички зеленчуци се нарязват на ситно и се слагат заедно с месото да врят...
реклама