Кифлички с мармалад
От продуктите замесваме тесто, което оставяме на топло да втаса. От готовото тесто разточваме кори и режем триъгълници...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия
От продуктите замесваме тесто, което оставяме на топло да втаса. От готовото тесто разточваме кори и режем триъгълници...
В подсолена вряща вода изсипете юфката. Варете около 10 мин. Свалете от котлона и оставете част от водата...
В хладката вода разтворете маята заедно със захарта и солта. Оставете да втаса на топло...
Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват...
За приготвяне на тестото в купа смесете брашното и маслото (важно е маслото да омекне на стайна температура)...
Прави се закваска с маята, захарта, водата и няколко лъж. брашно. Като шупне се изсипва при брашното...
Прави се закваска от маята, захарта, 1 суп. лъж. брашно и прясното мляко. Оставя се около 10-15 мин. да шупне...
Разтворете кубчето мая в 1/2 ч.ч. топла вода със захарта и солта. Пресейте брашното и направете кладенче...
Маята се разтваря в 2 с. л. мляко. Прибавят се щипка сол, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно...
Брашната се пресяват заедно и се смесват с маята и захарта. Добавят се айранът и зехтинът и се замесва тесто...
Замесете меко тесто от брашното, олиото, водата и солта. Оставете да почине 10-15 минути...
Яйцата се разбиват с киселото мляко, в което сме "загасили" содата. Прибавят се брашното и малко сол...
Сложете водата да заври. На тънка струя прибавете царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица...
Пресяваме брашното в купа за месене. Счупваме яйцата. Разтваряме маята в затопленото мляко...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | напред »
реклама