Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Солен кекс с пълнеж
Солен кекс с пълнеж

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
50 мл олио
250 гр брашно
1 бакпулвер
за пълнежа:
1 глава лук
250 гр гъби
1 настърган морков
магданоз
сол
черен пипер
Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват и се оставят да изстинат. Яйцата се разбиват на пяна. Брашното се смесва с бакпулвера. Към яйцата се добавят киселото мляко, олиото и малко сол. Разбърква се. Прибавете постепенно брашното, като бъркате внимателно. Към гъбената смес прибавете 2 с.л. от кексовото тесто и разбъркайте.
Изсипете тестото в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. По средата изсипете гъбената смес, като леко натиснете надолу, до дъното. Печете в загрята фурна на 180 гр. около 25-30 минути. Оставете да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Солен кекс с пълнеж
От форум:
От друг сайт: