Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тесто за мекици, пици и други

Тесто за мекици, пици и други

Разпечатай

от готварската книга на Красимира Крумова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно колкото поеме
1 яйце
3-4 суп. лъж. кисело мляко
1 ч. лъж. сол
1 суп. лъж. захар
1 кубче мая
щипка сода / 1 каф. лъж.
1 ч.ч. топла вода
2-3 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тесто за мекици, пици и други

Прави се закваска с маята, захарта, водата и няколко лъж. брашно. Като шупне се изсипва при брашното и другите продукти. Оставя се да втаса за около 30 мин и след това е готово се третиране. Най-сполучливи мекици се правят, като се замесва вечерта и тестото се поставя в хладилника, намазнено с олио и в плик. Пържат се на сутринта. Може да се направят мекици с най-различни плънки - яйце и сирене, кашкавал, колбас, халва и др.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тесто за мекици, пици и други


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама