Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Качамак - II вариант
Качамак - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250-300 гр. царевичен грис
1 л. вода
150 гр. обезсолена извара
100-200 гр. сирене
1 к.ч. олио
1-2 с.л.масло
червен пипер
сол
1-2 скилидки счукан чесън
кашкавал за поръсване
Сложете водата да заври. На тънка струя прибавете царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Когато сместа се сгасти, свалете от огъня. Запържете червения пипер в мазнината. Изсипете мазнината в сгорещена тава, прибавете сиренето, изварата и чесъна. Разстелете отгоре царевичната смес. Запечете във фурна. Преди да извадите тавата, поръсете с настърган кашкавал.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Качамак - II вариант
От форум:
От друг сайт: