Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Банички с плънка от кайма и гъби
Банички с плънка от кайма и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
700 гр. брашно
сол
1 к.ч. олио
вода
за плънката:
250 гр. кайма
300 гр. гъби
1-2 главички лук
мазнина за пържене
сол
кашкавал за поръсване
Замесете меко тесто от брашното, олиото, водата и солта. Оставете да почине 10-15 минути. В сгорещена мазнина изпържете лука, гъбите и каймата. Добавете сол на вкус. От тестото разточете кори, като ги нарежете на 4 части. Във всяка част наредете от плънката. Завийте плънката и наредете парченцата в сгорещена тава. Преди да извадите тавата, поръсете баничките с настърган кашкавал. Печете до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Банички с плънка от кайма и гъби
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова