Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бухтички

Бухтички

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия (по желание)
олио за пържене
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бухтички

Яйцата се разбиват с киселото мляко, в което сме "загасили" содата. Прибавят се брашното и малко сол. Сместа се разбива добре. С помощта на лъжица загребваме от сместа и пускаме в нагорещеното олио. Бухтичките се изпържват от двете страни до зачервяване. Поднасят се поръсени с пудрата захар, залети с плодов сироп, мед, сладко по избор или течен шоколад. Добре вървят и със сирене.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Бухтички-спомен от детството. Направих ги с амонячна сода и се получиха добре, но според мен ще станат по вкусни и не толкова мазни, ако се замени с бакпулвер.Олиото се сгорещява силно, но после се намаля, за да не грабне изведнъж бухтите.С пудра захар поръсени са вкусни много.В моя край ги ядем и като ги потапяме още горещи в паничка кристална захар.Не сме пробвали у дома полети със сироп както е в рецептата, ще опитам.



Ако желаете, може да сложите линк към Бухтички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама