Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бухтички

Бухтички

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия (по желание)
олио за пържене
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бухтички

Яйцата се разбиват с киселото мляко, в което сме "загасили" содата. Прибавят се брашното и малко сол. Сместа се разбива добре. С помощта на лъжица загребваме от сместа и пускаме в нагорещеното олио. Бухтичките се изпържват от двете страни до зачервяване. Поднасят се поръсени с пудрата захар, залети с плодов сироп, мед, сладко по избор или течен шоколад. Добре вървят и със сирене.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Бухтички-спомен от детството. Направих ги с амонячна сода и се получиха добре, но според мен ще станат по вкусни и не толкова мазни, ако се замени с бакпулвер.Олиото се сгорещява силно, но после се намаля, за да не грабне изведнъж бухтите.С пудра захар поръсени са вкусни много.В моя край ги ядем и като ги потапяме още горещи в паничка кристална захар.Не сме пробвали у дома полети със сироп както е в рецептата, ще опитам.



Ако желаете, може да сложите линк към Бухтички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди