Зимнина
Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 592 | Снимки (1)
Продукти:
сол, бахар, черен пипер, чубрица, лимон, ориз, свински бял дроб, свинско сърце, бъбреци, бекон, черва, оцет, сода за хляб, лук
Изчистват се червата и се изплакват с вода и се обръщат. Слагат се в съд с 2 литра вода, 1 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. сол и се мият...
рецепта »
Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 622 | Снимки (2)
Продукти:
оцет, сол, захар, зеленчуци, моркови, зелени домати, лилав карфиол, целина
Редим в трилитров буркан по желание количество от зеленчуците, слагаме оцета солта и захарта и доливаме с вода...
рецепта »
Публикувано от: Nikolai Lukov | Коментари (1) | Рейтинг 652 | Снимки (4)
Продукти:
червени чушки, зелени чушки, зелени домати, моркови, карфиол, червено цвекло, целина, аспирин, захар, сол, оцет, вода
Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани...
рецепта »
Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 700 | Снимки (4)
Продукти:
вода, оцет, захар, сол, зеленчуци, камби, моркови, зеле, карфиол, цветно зеле, зелени домати, листа целина, кервиз, натриев бензоат
В голям съд (леген) слагаме продуктите за сиропа и разбъркваме да се разтопят захарта и солта...
рецепта »
Публикувано от: Radka Petrova | Коментари (0) | Рейтинг 619 | Снимки (7)
Продукти:
вода, оцет, сол, захар, бахар, черен пипер, дафинов лист, лук, копър, краставици
Заваряваме за 10 минути водата, солта, захарта, оцета, бахара, черния пипер и дафиновия лист и като изстине сиропа се прецежда...
рецепта »
Публикувано от: Илияна Димова | Коментари (1) | Рейтинг 643 | Снимки (4)
Продукти:
камби, сол, захар, черен пипер, дафинов лист, оцет, олио
Туршия от рязани камби.
рецепта »
Публикувано от: Илияна Димова | Коментари (1) | Рейтинг 712 | Снимки (5)
Продукти:
люти чушки, сол, захар, оцет, аспирин, консервант
Измиваме чушлетата и изрязваме дръжките. Във всяко бурканче слагаме по 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и 4-5 с.л. оцет...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 653 | Снимки (3)
Продукти:
зелен боб, лук, картофи, домати, сол, олио, копър
Лукът се нарязва на ситно и заедо с нарязания зелен боб се слага да се вари във вода с олио...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (1) | Рейтинг 577 | Снимки (6)
Продукти:
камби, моркови, карфиол, оцет, морска сол, захар, аспирин, целина, магданоз, черен пипер, чесън, бахар
Предварително измитите камби се почистват от семките и се нарязват на парчета, морковите на колелца, карфиолът на розички...
рецепта »
Публикувано от: Шери Курт | Коментари (0) | Рейтинг 606 | Снимки (1)
Продукти:
домати, чушки, моркови, лук, чесън, босилек, риган, олио, захар, мед, сол, черен пипер
В дълбока тенджера нарязваме на дребно доматите, чушките, морковите, лука, прибавяме и обелените скилидки чесън...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 636 | Снимки (1)
Продукти:
люти чушки, олио, захар, оцет, магданоз, сол
Олиото се сгорещява и в него леко се изпържват чушките и се свалят от котлона...
рецепта »
Публикувано от: Az-gotvia .bg | Коментари (4) | Рейтинг 717 | Снимки (1)
Продукти:
портокали, захар, винена киселина, вода
Сладкото от портокалови корички е много подходящо за кексове и сладкиши.
рецепта »
Публикувано от: Гергана Коджабашийска | Коментари (0) | Рейтинг 712 | Снимки (3)
Продукти:
дюли, захар, лимонтозу, вода
Желето е много подходящо за рула, палачинки, мекици, но също и за украса на торта.
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (2) | Рейтинг 674 | Снимки (1)
Продукти:
цаца, сол, оцет, олио, черен пипер
От солта, оцета, черния пипер и 1 литър и половина вода се приготвя марината. Рибата се слага в маринатата, като престоява в нея 24 часа...
рецепта »
Публикувано от: Живка Андонова | Коментари (0) | Рейтинг 595 | Снимки (1)
Продукти:
оцет, магданоз, копър, чесън, лук, черен пипер, бахар, люта чушка
Всички продукти се слагат в бутилката с оцета. След 1 ден започва да има аромат, а след 1 седмица става напълно готов...
рецепта »
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | напред »