Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Свежа туршия
Свежа туршия
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки
зелени чушки
зелени домати
моркови
карфиол
червено цвекло
целина
аспирин
захар
сол
оцет
вода
количеството и съотношението на продуктите е по желание
Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани. На всеки буркан се слагат по 1,5 аспирина, 1 равна супена лъжица сол, 1 равна супена лъжица захар, малка кафяна чашка оцет и се долива с вода. След като се затворят бурканите, в продължение на седмица до 10 дни се обръщат всеки ден. След като мине този период туршията вече може да се консумира. Остава си така свежа като току що направена, дори за година при правилно съхранение.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Свежа туршия
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov