Козуначни кифлички
Маята се разбърква с млякото, към нея се прибавят едно яйце, щипка сол, захар и малко брашно, за да се получи рядка смес...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия
Маята се разбърква с млякото, към нея се прибавят едно яйце, щипка сол, захар и малко брашно, за да се получи рядка смес...
Разбиваме яйцата, прибавяме солта, затопленото прясно мляко и брашното. Замесваме меко тесто...
Пресяваш брашното и правиш кладенче. Загряваш леко 100 мл. мляко, добавяш маята и захарта и разбиваш хубаво да кипне...
Кубчето мая се размива във водата и към тях се прибавят солта, захарта, олиото и брашното. Бърка се с лъжица, получва се смес по-гъста от такава за кекс...
Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто и разточваме на кора дебела около 1 пръст...
От продуктите за тестото се меси меко тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути и се разточва върху намазнена повърхност лист с дебелина 1,5 -2 см...
От брашно, вода, мая, сол, олио (около 300 мл вода, 1/3 кубче мая, 2 с.л.олио, сол и брашно) замесваме тесто, като палачинково...
Разстиламе в намаслена тава тестото на тънка кора. Смесваме зехтина, доматеното пюре и подправките и с получения сос намазваме тестото...
Смесваме всички продукти без едно от яйцата и маслото, като содата се "гаси" в киселото мляко, а сиренето натрошаваме на едро...
Замесваме тесто, като смесваме млякото, бакпулвера и оцета. Към тях прибавяме разбито яйце, водата, сол, захар, мая и олио. Добавяме брашно колкото поеме за еластично тесто...
Маята се разтваря със затопленото прясно мляко. Прибавят се яйцата, като се оставя един жълтък за намазване на кифличките...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | напред »
реклама