Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Погача Слънце

Погача Слънце

Разпечатай

от готварската книга на Миглена Руменова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 1.5-2 кг. брашно
1 кубче мая
1 с.л. захар
200 гр. краве масло
500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Погача Слънце

Пресяваш брашното и правиш кладенче. Загряваш леко 100 мл. мляко, добавяш маята и захарта и разбиваш хубаво да кипне. Добавяме при брашното и солта и останалото мляко и яйцата без един жълтък. Меси се меко тесто. Разделяш тестото на 5 топки и ги намазваш с олио и оставяш да втасат 30-40 мин. Разтопяваш си маслото и мажеш дъното и страните на тавата, в която ще печеш питката. Разточваш първата топка колкото е голяма тавата мажеш с масло и слагаш в тавата и така и с дугите топки.След това в средата на тестото което е в тавата слагаш една чаша за уиски или нещо подобно след това от чашата към края на тавата започваш да режеш корите и петте заедно все едно режеш торта .Това са лъчите на слънцето.Като ги срежеш взимаш един лъч и го усукваш няколко пъти и така и с другите. Махаш чашата. Оставяш да втаса 30 мин. После мажеш с жълтъка и печеш на 200 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар10 Октомври 2011
Анелия Терзиева
Майсторски приготвена-подходяща за празници!



Ако желаете, може да сложите линк към Погача Слънце


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама